2012. január 23., hétfő

Tolkien és a Gyűrűk Ura világa - Jelenlegi ára: 1 200 Ft ?

Lin Carter neve elsősorban az L. Sprague de Camppel közösen írt Conan, a barbár c. könyv miatt lehet ismerős. Amikor A Gyűrűk Ura megjelent és elindult a világhír felé. Carter az elsők között méltatta cikkekben és elemzésekben ezt a kitűnő trilógiát. A könyv, amelyet az olvasó a kezében tart, a neves író legnagyobb szabású vállalkozása arra, hogy fellebbentse a fátylat. A Gyűrűk Ura titkairól, nem utolsósorban arról, hogy mi teszi a fantasy-irodalom vitathatatlanul kiemelkedő alkotásává.  
A Tolkien és A Gyűrűk Ura világa először bemutatja a trilógia szerzőjét, írói felfogását, majd rátér a mű keletkezésének körülményeire. Ezek után következik az elemzés, végül Carter kísérletet tesz arra, hogy felderítse A Gyűrűk Ura és az európai mitológia – elsősorban az Edda és Nibelung-ének – kapcsolódási pontjait.  
Manapság, amikor Tolkien klasszikusa – az abból készült filmtriológiának köszönhetően – új reneszánszát éli, minden rajongó számára különösen érdekes lehet ez a kötet, hiszen valós képet ad arról, hogy látták a művet a kortársak, milyen igyekezettel próbálták megfejteni azt a jelenséget, ami mind a mai napig oly sok titkot rejteget az olvasó számára: A Gyűrűk Urát.



Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Az aukció vége: 2012-01-22 09:16
. Tolkien és a Gyűrűk Ura világa - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Fontos