2012. január 18., szerda

Muela- ALCE tőr - Jelenlegi ára: 8 690 Ft +


Muela ALCE tőr
Nyél: 103mm
PENGE: 140 mm, élhossza: 130 mm
Markolata: gumi
Tok: fekete bőr
 
A Muela kések története:
2007-ben ünnepelte a cég az  alapításának 55. -ik évfordulóját. 1952-ben Eladio Muela elkészítette az első kését. Ezzel vette kezdetét a hosszú történet, amely során a Muela mára az egyik legszélesebb választékot gyártó válalattá  nőtt.
Az első kés, melyet Eladio készített hamar meggyőzte a gyűjtőket arról , hogy újabb Muela késeket szerezzenek be. Ez a tény pedig arra késztette Eladio Muelát, hogy létesítsen egy kis műhelyt Puertollano-ban, ahol a karrierje elindult. Számára felhasznált anyagok minősége, és a kések kidolgozása lettek a legfontosabb szempontok. Ahogy az évek múltak a Muela katalógusok egyre több kést tartalmaztak, különféle opciókkal, és kidolgozással. Ugyanakkor a cég jelenléte a Spanyol, és külföldi vásárokon, kiállításokon, segítettek a márka nemzetközi hírnevének.
Mára a cég komoly méretűre növekedett, és a világ minden részéroő érkező megrendeléseknek is eleget tud tenni. Eladio Muela és  fiai is a cég technikai, és értékesítő csapatában dolgoznak.
Gyártás:
Jelenleg a Muela 370. 000 darab kést gyárt egy évben. Miután a fém-alapanyagot (magas minőségű acél, krómmal, vanádiummal, és molidénnel ötvözve) kiválasztották, és megrendelték az öntödéből, a kés elkészítésének minden fázisát a gyárban kivitelezik. Modern gépek segítségével végzik el a a fém vágását, a köszörülést, élesítést, és a fényezést, végső felületi, és hőkezelést. Ezeket modern számítógép vezérelt technológia segíti, melyet magasan képzett alkalmazottak kontrollálnak.
Sok Muela modellt agancs-nyéllel készítenek. Az agancsot is gondosan válogatják, majd előkészítik, és illesztik a késekhez. A gyárnak van egy „ díszítésre” szakosodott részlege is, ahol a késekhez a bortokokat vágják méretre és varrják össze.
A Muela igen gazdag termékkínálatában szerepelnek vadászkések, luxus, speciális kések, túrázáshoz outdoor-jellegű kések, taktikai kések, valamint kiegészítők.
. Szállítás: 1-3 napon belül.



Jelenlegi ára: 8 690 Ft

Az aukció vége: 2012-01-17 00:44
. Muela- ALCE tőr - Jelenlegi ára: 8 690 Ft

Fontos